KDO SMO?

Smo družinska sadjarska kmetija, ki se ukvarja s pridelavo in predelavo jabolk.

S sadjarstvom smo se začeli ukvarjati že leta 1989, ko sta Branko in Neda Pečar zasadila svoje prve sadike. Hitro so se dela s sadikami in jabolki privadili še otroci, Alenka, Maja in Boštjan Pečar. Dolga tradicija uživanja v sadjarstvu se uspešno nadaljuje, saj je leta 2019, ob 30 obletnici posaditve nasadov,  sadovnjake prevzel Boštjan Pečar.

Naša vizija je, da okolišu, v katerem živimo in nam ponuja krasne možnosti, dovolimo, da nam postreže z najvišjo kvaliteto jabolk. Pomagamo mu tako, da jabolka pustimo do polne zrelosti na jablani v družbi primorskega sonca, kajti le tako lahko dosežemo polnost okusa.  Jablane tako obiramo večkrat, včasih tudi 4-krat.

Skrbimo, da so jabolka skrbno prebrana in shranjena, da v kolikor so poškodovana, so natančno obrezana in predelana v okusen sok. Soku ne dodamo nobenih dodatkov in ne vode, tako da lahko vsak začuti poln vonj in okus  naših jabolk.

Vizija je tudi pridelke nadgrajevati, se učiti, razvijati naš okoliš, skrbeti za naravo,  širiti pridelavo in ponuditi še več prvovrstnih izdelkov, kot so kis in jabolčno vino.