PREDELAVA JABOLK

Leta 2006 smo zgradili nov objekt, ki služi za kakovostno skladiščenje ter za predelavo jabolk. Ponujamo jabolčni kis, ki je pripravljen po naravni, domači metodi kisanja jabolčnega vina brez vsakršnih dodatkov. Iz naših jabolk mešanih sort stiskamo domači jabolčni sok. Pridelujemo pa tudi cider – jabolčno peneče vino pod blagovno znamko Malner cider.

Naš sok vsebuje 100% sadnega deleža, brez dodatnega sladkorja, vode in konzervansov.  Lahko ga dobite filtriranega (bister) ali nefiltriranega (motni). Kakovost teh izdelkov potrjujejo številna pridobljena slovenska in mednarodna priznanja na tekmovanjih za ocenjevanje domačih proizvodov.

Pridelujemo slovenski kraft cider – to je osvežilna peneča alkoholna pijača iz jabolk. Ponujamo dva okusa:

  • Auster, Malner cider, polsladek, 4,8 % vol. alk (2021), 90% sadni delež
  • Bora, Malner cider, polsuh, 6,5 % vol. alk (2021), 100% sadni delež

Na stičišču dveh svetov, s pogledom, ki sega vse od pomirjujočega morja pa do mogočnih hribov, nastajajo prav posebna jabolka. Z juga jim nežnost, toplino in mediteranski temperament prinaša jugo –- Auster. Te krasne pogoje popestri lokalna burja – Bora, ki s svojo surovostjo poskrbi za ohladitev, specifične sladkorje, aromo in karakter jabolk.

BORA je pristna in sadna, a z močnejšim in burnim karakterjem. Popestrila vam bo marsikatero jed in vam razvozlala jezik v dobri družbi.

AUSTER  je lahkoten in nesramežljivo piten. Osvežil vam bo vroče dni in vas popeljal v pokrajino svojega nastanka, na sončni dan s svežo sapico ob pogledu na morje.